vrijdag 11 januari 2008

Job Cohen is nu echt de weg kwijt

De politie had geen aanwijzingen dat het tijdens oud en nieuw tot ongeregeldheden zou komen op het August Allebéplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Daarom had zij daar geen extra agenten ingezet. Dat zei burgemeester Job Cohen van de hoofdstad donderdag tegen de gemeenteraad. Een groep van enkele tientallen jongeren vernielde die nacht de ramen van het politiebureau op het plein. Ook beschadigden ze een politieauto. De mobiele eenheid rukte vervolgens wel uit, maar kwam te laat om relschoppers in de kraag te vatten. Volgens Cohen gaven de recente situatie in de wijk en de jaarwisseling van vorig jaar geen reden om ongeregeldheden te verwachten. Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart had wel gewaarschuwd voor mogelijke incidenten op een ander plein. Daar was dan ook extra politie aanwezig, waardoor er op die plek niets gebeurde.

Is deze man nu helemaal gek geworden? Hoe wereldvreemd kan je zijn als je dit soort dingen niet ziet aankomen? Nee, deze meneer moet het Burgermeesterschap DIRECT opgeven. Dit kan toch zo niet langer doorgaan? De man blijft maar ontkennen dat er iets aan de hand is in zijn stad en denkt problemen met criminelen allochtonen nog steeds te kunnen oplossen door theekransjes te organiseren. 

Tags van Technorati: ,,

1 opmerking:

Anoniem zei

Kunnen we geen petitie gaan maken om Job Cohen weg te krijgen als burgemeester (zoals doekle terpstra doet met wilders). Geef er publiciteit aan en dan afwachten hoeveel mensen het ondertekenen. Ik denk dat dit er veel meer zal zijn dan bij Doekle.
En dan kunnen we de petitie uiteindelijk aanbieden bij de gemeenteraad van Amsterdam.